• Asiantunteva palvelu
 • Nopeat toimitukset
 • Kotimainen verkkokauppa
 • Aina auki
 • Asiantunteva palvelu
 • Nopeat toimitukset
 • Kotimainen verkkokauppa
 • Aina auki

Muurahaisten torjunta sisällä ja ulkona vaatii aina omat keinonsa. Sisällä olevat muurahaiset ovat ikävä vaiva, eikä niitä liiemmin halua ulkonakaan eväitä syömään. Muurahaisten torjuntaan on onneksi niin luonnonmukaisia kuin jämerämpiäkin tapojamuu.

Muurahaislajeja elää Suomessa melkein 60 erilaista. Kuusi yleisintä lajia ovat tupsukekomuurahainen, pihamauriainen, keltiäinen, siloviholainen, pikkuliekomuurahainen ja aitohevosmuurahainen. Pihapiireissä ja sisätiloissa esiintyy eniten pihamauriaisia, joita kutsutaan myös sokerimuurahaisiksi.

Muurahaisten torjunta ulkona

Muurahaiset voivat olla inhottava vieras kesäisellä terassilla tai patiolla. Ne saattavat kivuta ruokapöytään pöydänjalkoja pitkin tai tehdä pesiä pihalle. Muurahaisia kannattaa tarkkailla, jotta torjunta voidaan aloittaa ajoissa. Seuraa muun muassa kiveyksien saumoja, joihin saattaa muodostua pieniä kekoja muurahaisten kaivautuessa kiveyksien alle. Kukkapenkeissä, kasvilavoissa ja kukkaruukuissa on myös erinomaiset elinolosuhteet muurahaisille. Muurahaisten pesät kasvien läheisyydessä kuivattavat kasvin juuria. Lisäksi muurahainen saattaa purra kasvin kevätsilmuja nesteen toivossa. Ne siis tekevät monenlaista harmia talojen rakenteissa, pihassa ja puutarhassa.

Estä muurahaisten kulku ja hävitä pesä

Voit tehdä talon tai mökin ympärille sekä muurahaisten vakiintuneelle kulkureitille 5-10 cm leveän rajan esimerkiksi ruokasoodasta, talkista, suolasta tai kahvinporoista. Muurahaiset eivät myöskään pidä liidusta, joten voit piirtää liituviivan ovien läheisyyteen. Nämä keinot pitävät ravintoa hakevat muurahaiset loitolla, mutta eivät poista ongelmaa.

Muurahaisten torjunnassa olisi tärkeää löytää niiden pesä, koska torjunta onnistuu vain jos koko yhdyskunta saadaan karkotettua ja tuhottua. Muurahaisyhdyskunnat voivat olla hyvinkin suuria, joten torjunnan kanssa tarvitaan kärsivällisyyttä.

Muurahaisten torjunta sisällä

Muurahaiset tulevat välillä sisätiloihin etsiessään itselleen ruokaa. Niitä saattaa tallustella keittiön työtasolla tai ruokakomerossa makea perässä. Muurahaisten torjunnassa kannattaakin keskittyä ennen kaikkea ennaltaehkäisyyn.

Muurahaisten ennaltaehkäiseminen:

 • Siivoa leivämurut ja muu ruokajäte roskiin
 • Siivoa kotisi sitruunantuoksuisella puhdistusaineella
 • Sulje jauhot sekä sokeri tiiviisiin purkkeihin
 • Pese lattiat säännöllisesti
 • Istuta pihalle samettikukkia
 • Tuki muurahaisten tekemät halkeamat ja aukot esimerkiksi silikonisaumoissa

Säilytä sokerit ja jauhot tiiviissä purkeissa ja pidä keittiö siistinä leivänmuruista. Muurahaiset eivät erityisemmin pidä sitruunasta tai piparmintusta, joten voit ostaa kotiisi sitruunantuoksuisia puhdistusaineita. Pese myös lattiat säännöllisesti, sillä muurahaiset jäljittävät reittinsä hajujen perusteella.

Erilaisilla teipeillä voit suojata elintarvikkeita sekä pysäyttää muurahaisten kulkemisen. Aseta teippi tahmea puoli ylöspäin muurahaisten kulkuväylälle.

Muurahaisten torjuntaan on tarjolla myös erilaisia muurahaiskarkotteita, kuten aerosoleja. Näiden käytössä kannattaa kuitenkin aina olla varovainen ja lukea pakkausseloste huolella. Suosi ennemmin luonnonmukaisia karkoitusvaihtoehtoja.

Paras keino muurahaisten karkottamiseen

Jos erilaiset kotikonstit eivät toimi ja haluat varman keinon muurahaisten karkoittamiseen, kannattaa hankkia Loxiran muurahaisansa. Muurahaisansa on varustettu kiinteällä luonnonmukaisella syötillä, ja sitä voi käyttää sisätiloissa, keittiössä, terassilla sekä parvekkeella. Se tuhoaa tehokkaasti koko muurahaisyhteiskunna. Lue aina huolella tuotteiden käyttöohjeet.

Löydät Loxiran muurahaisansan täältä >>

Myös muurahaispuffet on erinomainen muurahaisten torjuntatapa. Muurahaispuffet eliminoi muurahaiset lähiympäristöstä täydellisesti, myös kuningattaren ja munat. Ruoanhakumatkalla olevat työläiset kuljettavat syötin pesään toisten muurahaisten syötäväksi.

Löydät Loxiran muurahaispuffetin täältä >>

Lue lisää muurahaisista Suomen Luonnon sivuilta